Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Under Sjæland Rundt vil eleverne sørge for, at havnen er pæn og ryddelig, og at skraldespande bliver tømt efter behov. PR-foto

Unge fra Kadetten fra Kronborg Slot rydder op under Sjælland Rundt

Kapsejladsen Sjælland Rundt Sailing Week og den socioøkonomiske virksomhed Kadetten har lavet en samarbejdsaftale, som starter med fest onsdag den 15. juni. De unge fra Kadetten udfører et vigtigt arbejde for, at hele eventet bliver synliggjort lokalt, og at pladsen bliver pæn og ryddelig.

Af  Dorthe Carlsen |

Før, under og efter Sjælland Rundt Sailing Week er Kadettens elever rundt om i Helsingør for at hænge plakater og bannere op. Under den store event vil de sørge for, at havnen er pæn og ryddelig, og at skraldespande bliver tømt efter behov.

De er let genkendelige. Deres uniform er sorte t-shirts med ”KADETTEN” trykt på ryggen.

- Vi er meget glade og stolte over, at Kadetten og deres elever vil deltage i Sjælland Rundt sammen med os, siger Erik Stannow, næstformand i Helsingør Sejlklub, der arrangerer Sjælland Rundt Sailing Week.

- Det stykke arbejde, de unge fra Kadetten udfører, er vigtigt for, at hele eventet bliver synliggjort her lokalt, og at pladsen bliver pænt og ryddeligt, understreger han.

Socialøkonomisk virksomhed

Kadetten er en socialøkonomisk virksomhed, der er drevet af en erhvervsdrivende fond. De holder normalt til i den historiske Sekondløjtnantsskole ved Kronborg Slot.

Her fik kadetter i sin tid stjerner på skuldrene, når de rykkede op i rang og blev officerer.

I dag rykker Kadettens elever stadig op, når de dagligt får skulderklap for at udvikle deres særlige behov til særlige kompetencer.

Læs mere om Sjælland Rundt: sjaellandrundt.dk/

content-loader
content-loader
content-loader