Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Samlet deltog 93 Europa-joller fordelt på mænd, kvinder og masters fra fire forskellige nationer. Sejladserne blev gennemført ud for den olympiske havn i Kiel med let-frisk stabil vind med høj sol. Foto: Michael Svensson

Fredericia-sejler Andreas Svensson vinder nu også det tyske mesterskab - Oscar Thule tog bronze

Ved det netop overstået Internationale Tyske mesterskab i Kiel deltog to danske sejlere, Oscar Thule og Andreas Svensson, begge fra Fredericia Sejlklub. De to jyske talenter vandt tilsammen otte ud af ni sejladser.

Af Anna Brinch |

Det stod klart fra første start, at Fredericia-sejlerne ikke var kommet for ”bare” at deltage, men for at vinde sejladser. Det fortæller Europajolle-far, Michael Svensson til Minbaad.dk.

I alt vandt de to danske talenter tilsammen otte ud af ni sejladser. Imponerende i det tyske felt med 41 mænd. Samlet deltog 93 Europajoller fordelt på mænd, kvinder og masters fra fire forskellige nationer. Sejladserne blev gennemført ud for den olympiske havn i Kiel med let-frisk stabil vind med høj sol.

En dansker på førstepladsen

Efter tre dage og ni sejladser står det klart, at Andreas Svensson vinder stævnet og nu kan kalde sig tysk mester. Oscar Thule vinder bronze med en helt unik serie med fem førstepladser og to andenpladser. En ikke-startet sejlads og en for tidlig start bliver afgørende for, at han ikke vinder stævnet med den suveræne serie.

De to unge Fredericia-sejlere er nogle af de mange talenter, der for tiden er i den danske E-jolle-klasse. E-jolle-sejlerne i Danmark og deres internationale resultater er derfor den positive historie om de kommende unge talenter, som er så manglet i Danmark netop nu.

content-loader
content-loader
content-loader